Faciliterende Vaardigheden

Leer zelf de principes van wholeness, menselijkheid en wendbaardbaarheid toepassen in je organisatie.

Beschrijving

Sta zelf aan het stuur

Dankzij deze module maken we onszelf zo snel mogelijk overbodig binnen een organisatie. Deelnemers worden geacht de praktijken die horen bij duurzaam, wendbaar en menselijk werken & samenwerken in de basis al te kennen.

Vanuit dit fundament leren ze enerzijds om het Wholeness-bewustzijn echt te ademen en te belichamen en zo de bedrijfscultuur te bewaken en uit te nodigen. Anderzijds maken ze deze praktijken op versneld tempo eigen en veel belangrijker nog, gaan ze deze praktijken leren faciliteren, zodat ze hun collega’s kunnen helpen bij de toepassing ervan en ze onze rol zo snel mogelijk over kunnen nemen.

Leren faciliteren

In deze module leer je onder meer hoe je in een vergadering een veilige ruimte creëert waarbinnen alles besproken kan worden, hoe je bewaakt en uitnodigt dat iedereen een meerwaarde is voor de effectiviteit van de meeting, hoe je de collectieve wijsheid van de groep uitnodigt, hoe je kunt aanvoelen waar de meeste lading op zit en hoe je die lading kunt ontladen, hoe je in een discussie uit de polarisatie kunt blijven, hoe je krachtige vragen stelt en dóórvraagt, hoe je de tijd, de structuur en het kader van de meeting bewaakt én ermee durft te spelen.

Je leert ook steeds beter inschatten welke praktijk op welk moment nodig is, onderscheid maken tussen persoonlijke en organisatie-drivers en hoe je bezwaren tegen een voorstel wegwerkt.  

Leer jezelf beter kennen

In deze module leer je ook jezelf en je kwaliteiten en valkuilen beter kennen. Vanuit dit groeiend zelfinzicht leer je hoe je als facilitator écht aanwezig kunt zijn, hoe je een open houding kunt aannemen en hoe je bedding kunt zijn voor de ander.

De basistraining duurt één dag, daarna volgen we je gedurende een jaar op in twee uur per kwartaal. De basistraining kan een open training zijn, met ook medewerkers van andere bedrijven, of een besloten training met enkel medewerkers van het eigen bedrijf.

“Er zijn zo van die quotes die blijven plakken. Ik zou er zo een pakken en hier op deze pagina zetten.”
Luister hoe Iemand Die Het Heeft Gedaan zijn of haar traject als facilitator beschrijft in deze podcast.
Duurtijd
1 werkdag
Deelnemers
1-50 p. per groep
Prijs
€ 2.000 excl. BTW

Webinar

We hebben geen gerelateerde webinar gevonden voor deze module. Ga naar de webinar pagina om alle webinars te bekijken.