Trust Set

Een makkelijke tool om psychologische veiligheid en emotionele maturiteit op te bouwen.

Wat is de Trust Set en waarom bestaat het?

Wat we vandaag de dag nodig hebben, zijn wendbare organisaties met medewerkers die creatief en innovatief kunnen omgaan met alle uitdagingen die op ons afkomen.

Daarnaast willen we resultaten neerzetten en doelen behalen. Maar het mag niet meer ten koste gaan van onszelf, collega’s, het team of de organisatie. Want de mens centraal zetten in een organisatie wordt steeds belangrijker als werkgever.

Maar hoe doe je dit nu? Hoe zorg je ervoor dat je wendbare medewerkers hebt die innovatief en creatief kunnen omgaan met alle uitdagingen die op hen afkomen?

Je zou haast denken dat dit niet mogelijk is en toch kan het!

Het geheime ingrediënt hiervoor is de aanwezigheid van psychologische veiligheid in een team. Dit wil zeggen dat alle teamleden eerlijk durven zeggen wat ze denken en voelen, dat medewerkers risico’s durven nemen, zichzelf kunnen zijn en de manier van werken in vraag kunnen stellen en dit mee kunnen bijsturen. Het klinkt allemaal heel eenvoudig en toch zijn we het verleerd.

Hoe bouw je psychologische veiligheid dan op?

Om psychologische veiligheid op te bouwen, heb je medewerkers nodig die kunnen omgaan met spanningen, emoties van zichzelf en anderen.  Dit noemen we emotionele maturiteit.

Dus naast de dagdagelijkse operationele job hebben we ook tijd en ruimte te geven aan praten over de werking en de samenwerking. Als teams hierin durven te vertragen, ga je uiteindelijk versnellen op operationeel niveau zonder dat dit ten koste gaan van een individu, een team of de organisatie.

Om te kunnen vertragen en te spreken over de werking en samenwerking hebben we dan weer emotionele maturiteit nodig van medewerkers. Dit wil zeggen dat medewerkers constructief kunnen omgaan met emoties van zichzelf en collega’s. Dit laatste is iets wat we lange tijd hebben verbannen in het werkleven en sommigen ook in hun privéleven.

Niet gereguleerde emoties creëren zonder dat we dit bewust willen moeilijkheden, zwaarte, conflicten, stress, spanning, afstand, leegte, depressie, eenzaamheid en kennen gebroken relaties die moeilijk of niet meer te herstellen zijn.

Als je emoties niet reguleert dan ga je oordelen op jezelf, de situatie of anderen, dit creëert dan weer wantrouwen.  

Door emoties niet te reguleren leg je de verantwoordelijkheid voor wat je voelt buiten jezelf, je maakt de ander dan schuldig. We zoeken een schuldige om niet te hoeven omgaan met onze eigen emoties. Dit geeft spanningen, conflicten, gebroken relaties.

Door je emoties net wel te gaan reguleren, ontstaat er terug fysieke, mentale en emotionele ontspanning. En net door deze ontspanning is het mogelijk om creatief, innovatief en wendbaar te zijn.

Waarom is psychologische veiligheid zo weinig aanwezig in ons leven?

Het constructief omgaan met emoties van jezelf en anderen is in onze cultuur verdwenen omdat onze focus vooral gericht is op presteren. Als gevolg hiervan zijn we voorbijgegaan aan onze emotionele ontwikkeling.

Omdat we gericht zijn op presteren hebben we geleerd om emoties te vermijden, te onderdrukken of de dramatiseren. Daarnaast hebben we het ook niet geleerd. Het onderdrukken of vermijden lijkt vaak makkelijker en geeft inderdaad winst op korte termijn maar op langere termijn is het verre van duurzaam.

Op welke manier kan de Trust Set helpen bij het opbouwen van psychologische veiligheid en emotionele maturiteit?

Omdat we niet hebben geleerd om te gaan met emoties hebben weinige mensen ook geen woordenschat ontwikkeld hierover te praten.  

De Trust Set helpt je om op een gemakkelijke en veilige manier taal te geven aan wat je voelt, hoe je je wil voelen en wat je nodig hebt in relatie tot iemand of een situatie.  

De basis van bouw je psychologische veiligheid op in een team.

Naast het ontwikkelen van emotionele maturiteit en psychologische veiligheid, leer je ook via de Trust Set radicale verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen behoeftes.

Trust Academy

Er is heel weinig kennis in onze maatschappij over het belang van emotionele maturiteit.  

Bijna niemand  begrijpt wat de directe link is tussen emotionele maturiteit en psychologische veiligheid opbouwen in al je relaties alsook de impact van emotionele maturiteit op wendbaarheid, creativiteit en innovatie in teams.

Wil je hier graag meer over leren en weten?

We hebben verschillende oefeningen ontwikkeld en omgezet in online modules die je kan inzetten op al jouw levensdomeinen.

Van je relatie met je partner tot je relatie met je collega’s.

Prijs

De Trust Set komt op €49,00 inclusief btw

Je ontvangt je eigen Trust Setje + uitleg over psychologische veiligheid & emotionele maturiteit + een eerste oefening om radicale verantwoordelijkheid op te nemen.

Daarnaast kan je je inschrijven voor één van onze Open Trainingen, waar je o.a. drie werkvormen van de Trust Set kan leren & oefenen.

Levering van de Trust Set:

Verzending binnenland = €12,00, incl. btw
Verzending buitenland = €19,00, incl. btw

Bestellen

Bedankt, we hebben je bericht goed ontvangen.
Oei! Er is iets verkeerd gelopen bij het versturen van je bericht. Probeer het later opnieuw of mail naar info@trustforbusiness.com

Praktisch

Na betaling, wordt jouw Trust Set verzonden.

Als je meer informatie wil of je hebt vragen, mag je altijd contact met ons opnemen.