Trust Set

Een makkelijke tool om psychologische veiligheid en emotionele maturiteit op te bouwen.

Wat is de Trust Set en waarom bestaat het?

Wat we vandaag de dag nodig hebben, zijn wendbare organisaties met medewerkers die creatief en innovatief kunnen omgaan met alle uitdagingen die op ons afkomen.

Daarnaast willen we resultaten neerzetten en doelen behalen. Maar het mag niet meer ten koste gaan van onszelf, collega’s, het team of de organisatie. Want de mens centraal zetten in een organisatie wordt steeds belangrijker als werkgever.

Maar hoe doe je dit nu? Hoe zorg je ervoor dat je wendbare medewerkers hebt die innovatief en creatief kunnen omgaan met alle uitdagingen die op hen afkomen?

Je zou haast denken dat dit niet mogelijk is en toch kan het!

Het geheime ingrediënt hiervoor is de aanwezigheid van psychologische veiligheid in een team. Dit wil zeggen dat alle teamleden eerlijk durven zeggen wat ze denken en voelen, dat medewerkers risico’s durven nemen, zichzelf kunnen zijn en de manier van werken in vraag kunnen stellen en dit mee kunnen bijsturen. Het klinkt allemaal heel eenvoudig en toch zijn we het verleerd.

Hoe bouw je psychologische veiligheid dan op?

Om psychologische veiligheid op te bouwen, heb je medewerkers nodig die kunnen omgaan met spanningen, emoties van zichzelf en anderen.  Dit noemen we emotionele maturiteit.

Dus naast de dagdagelijkse operationele job hebben we ook tijd en ruimte te geven aan praten over de werking en de samenwerking. Als teams hierin durven te vertragen, ga je uiteindelijk versnellen op operationeel niveau zonder dat dit ten koste gaan van een individu, een team of de organisatie.

Om te kunnen vertragen en te spreken over de werking en samenwerking hebben we dan weer emotionele maturiteit nodig van medewerkers. Dit wil zeggen dat medewerkers constructief kunnen omgaan met emoties van zichzelf en collega’s. Dit laatste is iets wat we lange tijd hebben verbannen in het werkleven en sommigen ook in hun privéleven.

Niet gereguleerde emoties creëren zonder dat we dit bewust willen moeilijkheden, zwaarte, conflicten, stress, spanning, afstand, leegte, depressie, eenzaamheid en kennen gebroken relaties die moeilijk of niet meer te herstellen zijn.

Als je emoties niet reguleert dan ga je oordelen op jezelf, de situatie of anderen, dit creëert dan weer wantrouwen.  

Door emoties niet te reguleren leg je de verantwoordelijkheid voor wat je voelt buiten jezelf, je maakt de ander dan schuldig. We zoeken een schuldige om niet te hoeven omgaan met onze eigen emoties. Dit geeft spanningen, conflicten, gebroken relaties.

Door je emoties net wel te gaan reguleren, ontstaat er terug fysieke, mentale en emotionele ontspanning. En net door deze ontspanning is het mogelijk om creatief, innovatief en wendbaar te zijn.

Waarom is psychologische veiligheid zo weinig aanwezig in ons leven?

Het constructief omgaan met emoties van jezelf en anderen is in onze cultuur verdwenen omdat onze focus vooral gericht is op presteren. Als gevolg hiervan zijn we voorbijgegaan aan onze emotionele ontwikkeling.

Omdat we gericht zijn op presteren hebben we geleerd om emoties te vermijden, te onderdrukken of de dramatiseren. Daarnaast hebben we het ook niet geleerd. Het onderdrukken of vermijden lijkt vaak makkelijker en geeft inderdaad winst op korte termijn maar op langere termijn is het verre van duurzaam.

Op welke manier kan de Trust Set helpen bij het opbouwen van psychologische veiligheid en emotionele maturiteit?

Omdat we niet hebben geleerd om te gaan met emoties hebben weinige mensen ook geen woordenschat ontwikkeld hierover te praten.  

De Trust Set helpt je om op een gemakkelijke en veilige manier taal te geven aan wat je voelt, hoe je je wil voelen en wat je nodig hebt in relatie tot iemand of een situatie.  

De basis van bouw je psychologische veiligheid op in een team.

Naast het ontwikkelen van emotionele maturiteit en psychologische veiligheid, leer je ook via de Trust Set radicale verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen behoeftes.

Trust Academy

Er is heel weinig kennis in onze maatschappij over het belang van emotionele maturiteit.  

Bijna niemand  begrijpt wat de directe link is tussen emotionele maturiteit en  psychologische veiligheid opbouwen in al je relaties alsook de impact van emotionele maturiteit op wendbaarheid, creativiteit en innovatie in teams.

Wil je hier graag meer over leren en weten?

We hebben verschillende oefeningen ontwikkeld en omgezet in online modules die je kan inzetten op al jouw levensdomeinen.

Van je relatie met je partner tot je relatie met je collega’s.

Pakketten

Trust Set oefeningen voor koppels

Een warme & wederkerige liefdesrelatie opbouwen.

Leer 4 werkvormen ontdekken met de Trust Set die je draagkracht en
liefde in je relatie vergroot. 

97 EUR

Trust Set oefeningen voor teams

Opbouwen van psychologische veiligheid & meer wendbaarheid.

In deze module krijg je 8 werkvormen die je kan gebruiken op de werkvloer. 

380 EUR

Trust Set oefeningen voor gezinnen

Een warm nest waar alles bespreekbaar is.

Voor deze module vragen we een symbolische euro want we willen dat deze kennis voor iedereen beschikbaar is. 

1 EUR

Trust Set oefeningen voor coaches/psychologen/ therapeuten

Autonomie & emotionele maturiteit vergroten van jouw cliënt.

In deze module krijg je 7 werkvormen die je kan gebruiken in 1 op 1 sessies maar ook met koppels. 

287 EUR

Trust Set oefeningen voor kinderen

Deze module en Trust Set is nog in ontwikkeling. Wordt verwacht voorjaar 2023.

Een Trust Set met minder woordkaartjes en leuke symbolen. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Vanaf 2023

Bestellen

Bedankt, we hebben je bericht goed ontvangen.
Oei! Er is iets verkeerd gelopen bij het versturen van je bericht. Probeer het later opnieuw of mail naar info@trustforbusiness.com

Praktisch

Na betaling van de door jouw gekozen module, krijg je een log in verzonden waarbij je 1 jaar lang toegang krijgt tot de Trust Academy.

Als je meer informatie wil of je hebt vragen, mag je altijd contact met ons opnemen.