Interview met Wouter Torfs

Wat een interview moest worden is uitgemond in een wederkerig verdiepend gesprek tussen Wouter en ik. Ondanks dat Wouter dubbel zo oud is als ik resoneren we 100% met elkaar.

Reeks
Unfolding Sustainable Growth
aflevering
1

Over deze aflevering

We praten over hoe onze bedrijven een middel zijn om onze eigen purpose uit te drukken. We delen onze tegenslagen, valkuilen, geloof en visie. Hoe deze zijn ontstaat zijn en op welke manier dit ons leven nog steeds impacteert.

Op 12 jaar tijd heeft Wouter zijn bedrijf 9 keer de erkenning gekregen van beste werkgever. Beide raken we het eens dat dit komt door zijn keuze om leiderschap uit te dragen vanuit zijn hart. Wat ons brengt naar de yin&yang energie.

We praten over vrouwelijke energie toelaten in een organisaties en bij onszelf. Het is de code die wij beide hebben gekraakt waardoor we meer geluk en zingeving ervaren. Op dit moment zien we dat heel veel bedrijven en mensen kiezen om te overleven. Dit zorgt ervoor dat we ons mannelijk gaan gedragen en het vrouwelijke onderdrukken.

Maar wat als we in organisaties gaan laten voelen wat vrouwelijkheid is en wat er gebeurt als we leren space te holden? Kunnen we omgaan met concurrentie vanuit yang of vanuit yin energie? Ook hier ontdekken we dezelfde waarheid: We zouden allemaal gelukkiger kunnen zijn als we onze vrouwelijke energie durven toelaten. Zodat we niet meer hoeven samenwerken vanuit overleven maar leven.

Van Yin&Yang is het niet moeilijk om over te gaan naar hoe we onze persoonlijke ontwikkeling voeden. Er zijn zoveel manieren hoe je de reis van je persoonlijke ontwikkeling kan aangaan. Wouter vergelijkt dit met: Het koude buffet van persoonlijke ontwikkeling . Schep uw bord niet te vol! Eet niet te snel en te veel. Voel wat bij je past. Proef van alles wat er is en neem meer van datgene je lekker vindt. We eindigen met de alchemie van leiderschap en onszelf inwijden vanuit de leer van de Tao. Alles is al aanwezig, de vervulling zit in het moment. En dat is exact wat ik heb ervaren in deze aflevering.

Hieronder alle linkjes naar de de boeken, meditatierprogramma’s en trainingen die ons verder hebben geholpen:

Jan Geurtz https://www.jangeurtz.nl

Online Craig Hamilton http://integralenlightenment.com/home/about/craig-hamilton/

Tao opleiding Reinhoud Eleveld https://taotraining.nl