Interview Jef Cumps

Ooit studeerde hij af als ingenieur en nu werkt hij als trainer/facilitator in grote en kleine organisaties om betere en gelukkige werkplekken te creëren.

Reeks
Unfolding Sustainable Growth
aflevering
3

Over deze aflevering

Graag stel ik jullie voor aan Jef Cumps, mede oprichter van iLean.

Zowel in dit gesprek als in onze samenwerking bij klanten ervaar ik hem als ontzettend rustig, wijs, integer en liefdevol. De luisterskills die hij heeft, zou ik ook graag willen ontwikkelen. We starten het gesprek met hoe hij beland is op het punt in zijn leven waar hij nu staat. Ooit studeerde hij af als ingenieur en nu werkt hij als trainer/facilitator in grote en kleine organisaties om betere en gelukkige werkplekken te creëren.

Onbewust is hij al vanaf het begin van zijn carrière bezig met zelfsturing.

Dit brengt ons bij het verschil tussen ontwikkelen van ons bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling?

In september wordt zijn boek door Lannoo gelanceerd. Sociocracy 3.0. De businessnovelle die het beste uit mens en organisatie haalt.

Hierna gaan we naar Sociocracy 3.0. Waarin Jef vertelt en uitlegt hoe menselijkheid en effectiviteit kunnen samen gaan in organisaties.

Hoe de patronen in S3 mensen uitnodigt en uitdaagt de beste en meest gezonde versie van zichzelf te zijn. Dit heeft een extreme positieve impact op de organisatie waardoor ze duurzaam en menselijk kan blijven groeien.

Tijdens het gesprek duiken we dieper in enkele patronen van S3:

consent besluitvorming het en en denken driverstatement (een wederkerig bewustzijn ontwikkelen op de spanning waardoor de oplossing zichzelf laat zien) holding the space

In het kort gezegd. Je ervaart in dit gesprek de gelaagdheid van S3. Dus als je nieuwsgierig bent naar wat dit is en hoe S3 kan bijdrage tot duurzame en menselijke organisaties, dan zou ik zeker verder luisteren.

Jef bevestigt waar ik in geloof, spanningen in organisaties zijn kansen om te groeien. De patronen binnen S3 maken deze groei mogelijk waardoor wijsheid en bewustzijn in de organisatie alleen maar groeit.

Af en toe hoor je geluiden van verbouwingswerken in de achtergrond op ons kantoor. Mij hebben ze niet gestoord tijdens het her beluisteren. Hoop bij jou ook niet. Op deze manier krijg je alvast een deel van onze werksfeer mee ;-).

In de notes hieronder kan je zaken die we hebben aangehaald tijdens het interview verder bekijken.

Geniet ervan.

Website Sociocracy 3.0. https://sociocracy30.org

Map Reinventing Organizations http://www.reinvorgmap.com

Ilean website http://www.ilean.be

Paulo Coelho De Alchemist Pelgrimstocht naar Santiago Aan de oever van de Piedra huilde ik